پاور برق کامپیوتر

1-5 از 5

پاور کامپیوتر(منبع تغذیه) دستگاه الکترونیکی که انرژی الکتریکی را با ولتاژ 12 ولت برای وسیله هایی الکترونیکی همانند کامپیوتر فراهم می‌کند. عملکرد اولیه تمام منابع تغذیه تبدیل انرژی الکتریکی می‌باشد و ابزاری بسیار کاربردی برای تأمین نیروی رایانه از برق شهری است. ساده ‌ترین راه برای انتخاب یک پاور توجه به توان خروجی آن باشد.

پاور کامپیوتر در توان های مختلف تولید می شود که برای سیستم های پر قدرت تر از منبع تغذیه های با توان بالا باید استفاده نمود.

پاور در سیستم چه نقشی بر عهده دارد؟

نقش پاور تامین انرژی مورد نیاز قطعات مختلف است. تهیه ‌ی یک منبع تغذیه با توان پایین‌تر از انرژی مورد نیاز قطعات می‌تواند بر عملکرد قطعات تاثیر منفی داشته باشد و باعث کم‌شدن عمر مفید قطعات شود. تامین انرژی قطعات کامپیوتر به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم انجام می‌شود. در هر قطعه‌ی الکترونیکی که در کامپیوتر مشاهده می شود، برای تامین انرژی نیاز به برق دارد. در قسمت پشتی پاورها کانکتورهایی وجود دارد که می‌توان آن‌ها را به قطعاتی مانند مادربرد، هارد، درایو نوری و... متصل کرد قطعاتی با تامین انرژی مستقیم می‌نامند و  قطعاتی هستند که به‌صورت غیرمستقیم انرژی مورد نیاز خود را تامین می‌کنند. رم کامپیوتر یکی از این قطعات است که با اتصال به اسلات حافظه می‌تواند انرژی مورد نیاز خود را تامین کند.

انواع دسته بندی منبع تغدیه کامپیوتر 

منابع تغذیه را میتوان در حوزه‌های گوناگون دسته‌بندی کرد. این تجهیزات زمینه های مختلف آزمایشگاهی، خانگی و صنعتی را پوشش می‌دهند و به دو نوع منبع تغذیه DC و AC تقسیم بندی می شود.

منبع تغذیه DC(جریان مستقیم): دارای خروجی متغیر یا ثابت با ولتاژ دائمی می باشد.

منبع تغذیه AC(جریان متناوب): دارای خروجی متغیر و به طور معمول ولتاژ را از یک منبع برق می‌گیرد و آن را به ولتاژ مورد نظر کاهش می‌دهد.

ویژگی‌های مشخص پاور کامپیوتر عبارت‌اند از:

  • مقدار ولتاژ و جریانی که منبع تغذیه می‌تواند برای بار خود تامین کند.
  • منبع تغذیه چه مدت می‌تواند انرژی را بدون سوخت گیری و یا شارژ تامین کند.
  • چگونگی پایداری ولتاژ خروجی و یا جریان منبع تغذیه زیر خط‌های مختلف و شرایط بار متفاوت.